11 Eylül 2010 Cumartesi

Mafia 2 Tam Çözüm Yazı

Mafia 2  Tam Çözüm Yazı

Oyun Çetesi



Oyunda araba kullanırken 40 mph’nin (60 kph) üzerine çıktığınızda polise yakalanıyorsunuz. Bunu önlemek için F5 tuşunu kullanabilirsiniz. Ayrıca yolda yürürken mutlaka silahınızı H tuşu yardımıyla saklayın. Ayrıca gideceğiniz yönü net olarak belirlemek için Tab tuşunu kullanabilirsiniz. Çatışmalarda ise 2 kere üst üste sağ veya sol tuşuna basarsanız vurulma riskiniz de azalmış olur. Oyunda bölümleri bitirdikçe yeni arabalar eviniz sayılan barın garajına ve ayrıca Free Ride bölümüne konacaktır. Diğer özellikler ise genel FPS oyunlarındaki gibi. Şimdi oyuna geçebiliriz.
01 An Offer You Can’t Refuse
Evet, oyuna başlıyoruz. Burada arabayı iyi kullanmanız gerekiyor. Arabayı bir yere çarpmadan ve sokak lambalarının açık olduğu sokaklarda gezinerek diğer arabadaki adamları yanınızdakilerin öldürmelerini bekleyin. Onlar ölünce gitmeniz gereken yöne hızlı bir biçimde yol alın.


02_01 The Running Man
Bu bölümde arabanıza binecek olan insanları istedikleri yerlere bırakınca küçük bir ara demo izleyecek ve saldırıya uğrayacaksınız. Hemen hızlı bir biçimde koşun ve koşarken de sık sık hızlı bir biçimde sağa ve sola driplingler yaparak mermilerden kurtulun. Yeşille gösterilen yollardan geçerek bara ulaşın. Artık bu bar sizin eviniz gibi olacak o yüzden buraya ev diyeceğim.

03_01 Molotov Party
Arabayla gösterilen yere ulaşın. Buranın yakınlarına gelince bilgisayar otomatik olarak save alacak ve yanınızdaki size bir şeyler söylecek.
Durun ve arabayı park edin. Karşı kaldırımdan işaretli yerin çevresinde bir tur atın. Garajın kapısında bir adamın beklemekte olduğunu göreceksiniz ve işaretli yerin arka tarafına da giden küçük bir ara sokak göreceksiniz. Buraya girin ve demir kapıyı açın. Çok dikkatli ve sissiz hareket etmelisiniz. Adama çaktırmadan 3 arabayı da parçalayın. Eğer fark edilirseniz gelecek olanları molotof kokteyli ile öldürün. İşiniz bitince arabaya dönüp bara doğru yol alın.
04_01 Ordinary Routine
Odadan çıkıp tamirciyle konuşun ve arabanın kapısını açma yöntemini öğrenin. Daha sonra garaj çıkışının olduğu yerdeki merdivenlerden çıkıp bölüm için gerekli olan silahınızı alın. Aşağıya inip etrafınızdaki iki kişiyle birlikte arabaya binip çıkışa yönelin.
Daha sonra gittiğiniz yerlerde siz inmeyeceksiniz. Yanınızdaki inip paraları toplayacak. 2 paketi de aldıktan sonra okla gösterilen yöne ilerleyin ve şehir dışından devam edin. Biraz ilerleyince yol haritaya sığmayacak ve kırmızı yazıyla bir uyarı alacaksınız ama siz devam edin.
Evet şimdi intikam zamanı. Hemen soldan kulübenin arkasına ulaşın ve yığılı duran kutuların üzerine çıkarak balkondaki kapıdan içeri girin. İçeri girer girmez sağdaki tuvaletteki adamı öldürün ve hemen sağdaki ilk kapıya girip tüfeği alın. Aşağıdakileri de temizleyin ve ara demo.
Az daha her şey mahvoluyordu. Hemen arabayı takip edin. Arabanın arkasından çarpmayıp onu durdurmaya çalışın. Biraz ilerleyince arabadan inecek ve size ateş açacak. Sizde inin ve onu da temizleyin.
05_01 Fairplay
Gene tamircinin yanına gidip kapısını açmayı öğrettiği arabaya binin. Bu kez de şehir dışına çıkacağız yol boyunca ilerleyin ve tünelin ucuna gelince durun. Kapıyı açacak olan adamı da yanınıza alıp dümdüz ilerleyin ve işte oyunun en hızlı arabası.
Arabayla hemen şehre ulaşın ve arabayla şehirde uzun bir süre dolaşın çünkü buna ihtiyacınız olacak. Daha sonra gösterilen yöne doğru gidin. Burada ufak bir ayrıntı vermek istiyorum; Gösterilen yer dikkat ettiyseniz hemen köprünün ayağının altında. Oraya giderken bu köprüden geçin ve köprünün üstündeki kalabalığı görünce arabadan inin. Ana o da ne! işte mafia farkı. Arabaya tekrar binip aldığınız yere geri bırakın. Ve bardan gelirken kullandığınız arabaya binip geri bara dönün.
06_01 Fairplay
Arabalardan birine atlayıp hemen yarış alanına gidin. Eğer bir önceki bölümde arabayla uzun süre dolaştıysanız olayı çözmüşsünüzdür. Yapmanız gereken, dönemeçlere gelince hız kesmek ve sadece döneceğiniz yönün tuşuna basmak. Eğer dönerken fren tuşuna sürekli basar veya ileri tuşuna da basarsanız spin atarsınız. Fazla hız yapmadan ilerleyin çünkü sizin arabanız onlarınkinden daha hızlı (Ben yarışı birinci olarak bitirdim. Bölüm atlamak için kaçıncılık istiyor bilmiyorum ama galiba sadece yarışı tamamlamanız isteniyor). Evet araba servisine geri gidin ve gösterilen yerdeki sarı arabayı alıp bara götürün ve bölümü bitirin.

07_01 Sarah
Şimdi görevimiz bu güzel kıza eşlik etmek. Biraz ilerleyince hazırlıklı olun çünkü ilk gireceğiniz ara sokakta kavga çıkacak. Kavga çıkınca hemen bıçağı kullanan adama yönelin ve bıçağı alarak oradakileri temizleyip Sarah’ın yanına gidin. Oradakileri de temizleyince yola devam edin. Ve işte o an. (Ayıp, bakmayın!)
Evet şimdi akşamın hesabını göreceğiz. Silahınızı alıp sarı arabaya binip gösterilen yere doğru yol alın ve işte ünlü Çin mahallesindeyiz. Adamla konuştuktan sonra adreslerini alıyoruz, hemen yola çıkıp oraya gidin. Garajın önüne gelince bir tekmeyle kapıyı açıyorsunuz. Burada silah kullanmayın yoksa oyun biter. Silahınızı ancak yanınızdaki kullanmaya başlayınca kullanacaksınız. Adamları bir güzel benzetin. Merdivenlerden aşağıya inince silahınızı hazırlayın ve yanınızdakinin ateş etmesini bekleyin. O ateş açınca hepsinin canına okuyun.
Evet hemen arabaya atlayın. Siz arabadayken ateş edebiliyorsunuz ama etmeyip yola konsantre olun, yanınızdaki onları haklayacak. Kısa bir kovalamacadan sonra arabadan inin ve bölümü bitirin.
08_01 The Whore
Evet otele doğru yol alın. Arabayı park edip içeriye dalın. Hemen 3. kata çıkın. Soldaki kapıdan girip, sağdan 2. odaya dalın. Demodan sonra 1 kat aşağıya inin ve sağdaki kapıdan girip, sağdan 2. kapıdaki bıçağı alın. Bir üst kata çıkın. Burada sürekli gezinen bir adam göreceksiniz. Onu arkadan vurun ve silahını alın (bu silahın mermisini idareli kullanın). Gelenleri temizleyip en alt kata inin ve barmenin durduğu yere gelip içerideki anahtarı alın ve ecza dolabına da göz atmayı unutmayın. Daha sonra en üst kata çıkın ve kapısının üzerinde “Director” yazan kapıdan içeri dalıp içerideki 2 kişiyi öldürün. Masanın üstündekileri alın ve demoyu izleyin.
(Buradan dediğim yere kadar hiç durmayın ve seri hareket edin) Hemen sağdaki duvar yardımıyla merdivenlere tırmanıp en üst kata ulaşın ve sağdaki balkon yardımıyla binanın ön cephesine dolaşıp kapıdan içeri girin ve hemen diğerinden çıkın. Sağa dönüp buradaki taş yardımıyla soldaki çatıya geçin (kapıdan çıkınca karşınızda kalan) ve soldaki kutunun olduğu yere yandaki duvar yardımıyla zıplayın. Hemen ilerideki duvarın arkasına gelin ve eğilin. Arkanızı dönüp geldiğiniz yöne baktığınızda neden hızlı hareket etmeniz gerektiğini anlayacaksınız.
Şimdi ters yönde ise çatının üstünde tek bir tane tüfekli polis var. Onu buradan haklayın. Ve hemen onun bulunduğu çatıya doğru kolanları kullanarak ilerleyin bu sırada hızlı olun çünkü geride bıraktıklarınız size ateş açacak. Bu çatıya da ulaşınca hemen soldan aşağıya inin. Biraz ilerleyince sağdaki çatıya inen taştan merdivene benzer duvarları göreceksiniz bunların bir basamağını inin. O da ne? içeri polis doldu. Hemen onları haklayın. Daha sonra çatıdakileri de haklayın ve en son olarak tüfekli polisin durduğu yere gelin. Silahını alıp soldaki tahta merdivenlere ulaşın ve demoyu izleyin.
Evet şimdi işimiz çok zor. Eğer dediğim silahın mermisini harcamadıysanız şanslısınız. Canınız azsa aşağıya inmeden önce ecza dolabına bir göz atın. Eğer canınız yeterli ise (bence dokunmayın ihtiyacınız olacak) aşağıya inin. Aşağıdayken hemen sola girin ve burayı üs kabul edip herkesi buradan öldürün. Bunları öldürünce içeriye birkaç tane daha adam girecek ki işte işin zor kısmı. Bunları haklamak için dediğim silaha çok ihtiyacınız olacak. Ayrıca burada çok hareketli olun, yoksa onlar sizi öldürür. Sürekli hareket halinde olarak ve sütunları siper alarak onları da haklayın ve ara demo.
Hemen karşıdaki arabaya binin ve arabayı hızlı bir biçimde bara doğru sürün. Burada size bir tavsiyem açılıp/kapanan köprüleri kullanmamanız.

09_01 A Trip To The Country
Gidip tamirciyle konuşup yeni arabanıza binip gösterilen yere doğru yol alın.
Kamyonların yanından ayrılıp ileri doğru gidin. Kırmızı hangarı geçince ileride 1 tane kamyon göreceksiniz ve yanına gidip ara demodan sonra herkesi öldürün. Ve geldiğiniz kamyonların yanına gidip oradakileri de öldürün.
Şimdi yanınızdakiyle birlikte etraftaki evlerden çıkacakları temizleyin. Daha sonra kırmızı hangara gidin ve içeridekileri de temizleyip en üst kata çıkın. Ara demodan hemen sonra bir alt kattan canınızı fulleyip en alt kata inip polisleri temizleyin.
Evet işimiz aslında çok kolay. Yapmamız gereken kamyonu ve daha doğrusu kendimizi korumak. Yaklaşan arabaların sürücülerini vurmanız yeterli olacaktır. Arabanıza binip bara doğru yol alın.
10_01 Omerta
Her zamanki gibi silahınızı alın, tamirciyle konuşun ve arabaya binin. Çin mahallesindeki adamımızla konuşup aldığınız adrese doğru yol alın. Buraya geldiğinizde arabadan inip ortadakiyle konuşun. Size adresi vermezse biraz pataklayıp adresi alın ve verdiği adrese doğru gidin. Burada arabayı iyi kullanın. Karşı arabaya ateş etmeden ve çarpmadan onu gideceği yere kadar takip edin.
Demodan sonra hemen kendinizi sağa atın ve arabadan kurtulun. Daha sonra girdikleri yere girip herkesi temizleyin. İçeridekiler ölünce Frank gene kaçacak. Odadan canınızı fulleyip çıkın. Sağa dönün ve hangarın yanına gelince durun, yoldan karşıya geçmeyin. Daha sonra bir kamyonun gelip önünüzde durduğunu göreceksiniz. İster bu kamyona binip fazla zarar görmeden onları öldürün, isterseniz silahla çatışın ama Frank’i kesinlikle öldürmeyin. Herkes ölünce Frank’in yanına gidin.
Demodan sonra hemen arkanızdaki adamı öldürüp sağdaki kulübenin de önündekileri öldürdükten sonra içeri girin. İçeride solda duran bir kız çocuğuyla, bir anne göreceksiniz. Gidip onlarla konuştuktan sonra Frank’i alıp buraya getirin.
Şimdi ilk çatışmaya girdiğiniz yere gidip masanın üstündeki bileti alın ve tekrar Frank’in yanına dönün. Daha sonra geldiğiniz arabayla çıkışa doğru ilerleyin. Daha sonra bankaya gidin. İçeriye girmeden konuşacaksınız ve bara gidip bölümü bitireceksiniz.

11_01 Visiting Rich People
Gene her zamanki gibi silahınızı alın bir arabaya binin ve çıkışa
yönelin. Stadyumun önünden yanına alacağınız adamla birlikte gösterilen
yere doğru ilerleyin. Arabadan inin ve onunla konuşun. Bu sayede size
kapıyı açacak ve sizle birlikte içeriye girecek.
Evet, burada işimiz oldukça zor. Hemen sağa yönelip adamı vurun ve
silahını kapın. Gelenleri haklayınca eve doğru ilerleyin. Siz eve
yaklaşınca ışıklar yanacak, dışarı bir kadın çıkıp avazı geldiği kadar
bağıracak siz de onu susturup içeri girecekseniz. Hemen sağdan,
mutfağın içinden geçip üst kattaki kapıdan girip kasaya yönelin. Adam
kapıyı açınca kasanın içindeki kitabı alın. Tekrar geldiğiniz yoldan
çıkıp sola dönün ve garaj girişinden orayı terk edin.
Arka tarafta bıraktığınız arabaya gidip binin. Daha sonra yanınızdakini evine bırakıp bara dönün ve bölümü bitirin.
12_01 A Great Deal
Evet arabadan iner inmez en üst kata çıkın. Demodan hemen sonra şenlik
başlıyor. Burada her zamanki gibi ister çatışmaya girin, isterseniz de
arabayla onları ezin. Hepsini öldürünce en üst kata çıkıp kamyona binin
ve en aşağıya inip çıkışa yönelin.
Arabayla biraz ilerleyince 2 araba peşimize takılacak. Gideceğiniz yere
varana kadar arabanızı parçalayacaklar, onun için onlardan kaçmak
yerine ilk köprüde durup onları öldürmeniz. Eğer onları öldürmediyseniz
gideceğiniz yere varır varmaz arabadan inin ve çatışmaya hazır olun.
Onları da öldürünce yanınızdakiyle konuşun ve bölümü bitirin.
13_01 Bon Appetit
Restorana varınca tuzağa düşeceğiz, onun için hazırlanın. Demonun
ardından katliam başlıyor. Hemen arkanızdaki kapıdan çıkın ve sağdaki
kapıya dalın. Karşınızdakileri öldürüp bir kat üsttekini de öldürün.
Dışarıya çıkıp hepsinden intikamınızı alınca tekrar adamınızın yanına
dönün. Arabamıza binip gösterilen yere doğru yola çıkın.
Adamımızın arkasından ayrılmayın. Onun çaldığı kapıyı açın, camın içinden geçip aşağıya inin. Gelenleri temizleyin.
14_01 Happy Birthday
Tamirciyle konuşup arabaya binin ve çıkışa yönelip limana doğuru gidin.
Limana varınca arabayı park edip kalabalığa doğru ilerleyin. Demonun
ardından hemen geri çekilip sağ çaprazınızdaki kapıdan girip en aşağıya
inin. Gemici kıyafetinizi giyinip gemiye binin.
Sağa doğuru gidip karşınızdaki tuvaletin içinden kovayı alın. Ve hemen
solunuzda mavi/beyaz çizgili penye giyen adamı dövün ve anahtarını
alın. Bir kat üste çıkıp soldaki tuvalete yönelin. İçeriden silahı alıp
bir üst kata çıkın. Az sonra konuşma yapmaya gelecek adamı bekleyin ve
onu öldürüp sağdaki merdivenlerden aşağıya inin. Sürat teknesine doğru
ilerleyin ve bölümü bitirin.
18_01 Just For RelaxationSilahınızı alıp, tamirciyle konuşun ve arabanıza binip gösterilen
yere gidin ve arabadan inin. Demonun ardından gösterilen yere doğru
yönelin limanın kapı ağzına gelin ama içeriye girmeyin. Karşıdan gelen
kamyonun çıkmasını bekleyin. Kamyon çıkıpta biraz ilerleyince durdurun.
Şoförünü öldürün ve üzerindeki belgeyi alıp, kamyonu boşaltın. Daha
sonra belgeyi aynı silah gibi elinize alın, kamyona binip limana
ilerleyin. Adam yanınıza gelip konuşunca belgeyi gösterin ve içeri
girin. Daha sonra arabadan inin. Çünkü bu arabaya zarar gelmemeli. Daha
sonra çevredekileri temizleyin. Girer girmez ilerleyince önünüzü kesen
beyaz renkli hangarın önüne gelin ve kamyonu yanaştırın. Biraz önce
kamyondan boşalttığınız kutuların aynısından burada var. Onların
tamamını kamyona yükleyin ve çıkışa yönelin.

Daha siz çıkmadan önünüzü bir araba kesecek, onun için bence
ilerlemeden arabadan inin ve onları öldürüp tekrar arabaya binin ve
gösterilen yere kamyonu sağ salim ulaştırın. Burada demodan sonra bir
arabadan vazgeçmeniz istenecek. Çünkü garajınız full dolu. Bir araba
seçince o silinecek ve yeni arabanız eklenecek. Burada herhangi bir
arabayı seçin, önemli değil. Çünkü artık garajı kullanamayacaksınız.
19_01 Moonlighting
Demodan sonra adamımızı takip edin. Beraberce trene bineceğiz. Trenden
inince birlikte bankaya girecek ve içeride konuşacaksınız. Konuşma
bitince onunla birlikte bankadan çıkın. Tekrar konuşun. Ve hemen
bankanın solundan dolaşıp ilerleyin.
Hemen yoldan geçen veya park halindeki bir arabaya binip gösterilen
yere gidin. Silahlarınızı seçer seçmez gösterilen yere gelin. Birkaç
kez korna çalınca adamımız inecek ve bankaya doğru yola çıkacaksınız.
İçeri girer girmez adamımız polisleri etkisiz hale getirecek. Önden ve
arkadan geleceklere dikkat. Adamımız onları da öldürünce banka
memurlarının yanına çıkan kapıdan girin (karşıdan gelen polisin açtığı
kapıdan) sola dönüp ilerleyin ve sağdaki anahtarları alın. Daha sonra
en üst kata çıkın. Burada kapısının üstünde “Officer” yazan kapıya
girin ve içerideki adamala konuşun ve sağınızdaki gizli dolaptan
anahtarı alıp en alt kata inin. Polisleri öldürüp ana kasaya doğru
ilerleyin. Ara demodan sonra hemen üst kata çıkın ve adamımızla
birlikte arabaya binip gösterilen yere ulaşın ve adamımızla konuşup,
bölümü bitirin.
20_01 The Death Of Art
Demodan sonra polisleri öldürün, apartmandan dışarı çıkıp arabaya atlayıp gösterilen yere gidin.
Evet, oyunun son ama en zor bölümü. Bu bölümü çok kez oynayacağınız
kesin. Burada adamları teker teker öldürüp ilerleyin. Her zamanki gibi
en büyük silahınız sağa ve sola yapacağınız hamleler olacak. En sonunda
Sam ile karşı karşıya geleceksiniz. Onu öldürmek de zor ama yine de
kolay gelsin.
Oyun bir adamın hayatının nasıl bir anda değiştiğini, mafyanın kendi
kendini yok edişini güzel bir aksiyonla anlatıyor. Sıkılmak zor. Oyunda
her bölüme başlarken silah almak ve araba kapısını açmayı öğrenmek
insanı biraz sıksa da oyun genel anlam itibariyle güzel. Ayrıca şehrin
büyük olması da bizim için bir avantaj. Oyun gerçekten de genel yapı
itibariyle çok güzel

2 yorum:

  1. lan bu mafia 1 in tam çözümü

    YanıtlaSil
  2. mafia 2 diye mafia 1 in çözümünü yayınlamışlar!!!

    YanıtlaSil