4 Mart 2011 Cuma

Bioshock 2 Tam Çözüm

BENEATH THE ATLANTICOyundaki giriş videosundan 10 yıl sonrasına gidiyoruz.
Merdivenden yukarı çıkın ve matkap kullanarak geçidi kaplamış olan pembe barikatı kırın. C tuşuna basın ve eğilerek karşıya geçin.

ADONITH LUXURY RESORT
Soldaki yolu kullanarak karşınıza çıkan ilk ses kayıt cihazını alın. L tuşuna basıp dinleyebilirsiniz. Biraz ileride Jeneratör Odasının arızalı olan Kontrol Paneli var (Buraya geri geleceğiz).

Plasmid Therapies yazısının olduğu bölmeye giriyoruz. Silah sesleri duyunca ilk Splicer karşımıza çıkıyor. Farenizin sol tuşuna basıp matkapı çalıştırın ve Splicer’i öldürün. Buraya girişteki şifreli kapıya gidin ve 1540 rakamını girin. Paraları ve diğer eşyaları aldıktan sonra diğer yoldan devam ediyoruz. Hemen sağ tarafta ki (kapı kontrol paneline yakın) Eve Hypo’yu almayı unutmayın. Biraz ilerde yazar kasadan (Cash Register) paraları alın ve tezgâhın arkasına geçerek Eve Dispencer’den Eve Hypo’ları alın( En fazla 5 tane alabiliyoruz).

Eleanor ekranda belirip “Father” diye seslendikten sonra Gatherer’s Garden’dan Elektro Bolt şişesini alın. Artık yeni bir gücümüz oldu. Karakterimiz bu sıvıyı koluna enjekte edince, sol elimizi kullanarak elektro şok saldırısı gerçekleştirebileceğiz. Bu güç aynı zamanda bozuk aletlere ve kontrol panellerine güç vererek çalışmasını sağlıyor.

Küçük Kız Big Sister tarafından kaçırılınca peşine düşüyoruz. Kapıya geldiğinizde kıvılcım saçan kontrol paneline farenizin sağ tuşunu kullanarak elektro şok gönderin. Kapı açılınca iki Splicer saldıracak. Daha önce belirttiğim Jeneratör Odası Kontrol Panelinin (altın renginde parlıyor) yanına gelin ve elektro şok gönderin. Altından sular sızan kapıya gelin ve buradan devam edin. Merdivenden çıkıp, ilerliyoruz.

Suyun içinde iki Splicer var. Hemen suya elektro şok gönderin ve aynı anda ikisini de öldürün. Karşı tarafa gidin ve kapının altına sıkışmış silahı (Rivet Gun) alın. Yolunuza çıkacak Splicer’lara bu yeni silahınızı tattırın. Hemen karşı duvarda (iki bayan tablosunun arasında) First Air Kit’i almayı unutmayın. Şimdi lobiye gitmemiz gerekiyor. Little Sister’ı gördükten sonra Big Sister’la karşılaşacağız. Silahınızı ve elektro şokunuzu kullanın. Sağlık barı azalan Big Sister kaçacak. Odanın içindeki eşyaları toplayın ve Demeter’s Benquet Hall’a gidin. Bir süre sonra heykellerin olduğu odaya geleceksiniz. Biraz sonra camlar kırılacak ve içeriyi sular basacak. Atlantis Ekspress’e kadar yüzün ve Flood Drain’e (Su Tahliye Paneli) ve kolu çekerek suları tahliye edin.

THE ATLANTIC EKSPRESS
Bir süre ilerledikten sonra Splicer bizi görüp kaçacak ve kapı kapanacak. Tool Store’a(alet edevat deposu) girin. Masanın üzerinden Hack Tool’u (Hack Tabancası) alın. Hemen yandaki dispancer kabininden hackleme için gerekli olan Hack Dart’ları alın (7 tane alabiliyoruz). Şimdi kırık olan bölümden kapı kontrol paneline nişan alıyoruz ve ateşliyoruz.

Hackleme: Hack Dart hedefe yapışınca ekranda sağa sola giden ibre göreceksiniz. Verilen süre içinde ibre yeşil ve mavi alandayken basabilirseniz hackleme işi gerçekleşecek.

Açılan kapıdan devam ediyoruz. Yerdeki Securiyt Bot’u öğrendiğimiz gibi hackleyin. Havada asılı Ekspress’in yanına gelince Splicer’ler saldırıya geçecek. Saldırıdan sonra Workshop’taki eşyaları alın ve Kapı Kontrol (Gate Control) odasına gidin. Kolu indirince birden karanlık olacak. Az bir zaman sonra da Bayan Elenor Lamb’in sesini duyacağız. Hemen ardından Splicer’ler, bulunduğumuz yere Molotof Kokteyli atıp etrafı yakacaklar. Kendimizi suyun içinde buluyoruz. Yüzeye çıkınca Drafting yazan kapıdan geçin. Sol taraftaki duvarda Güvenlik Kamerası var. Kameranın çekim alanına girmeden hackleyin. Jet Postal Office’e geldik. Eleanor’u dinledikten sonra yerdeki yeni Plasmid’imizi yani Telekinesis’i alın.

Telekinesis: Bu özel güç sayesinde etrafımızdaki nesneleri hareket ettirebiliyoruz. Bazı nesneleri de kaldırıp düşmanlara fırlatabiliyoruz. Özellikle tüpler ve yakıt bidonları rakiplerinize ciddi hasarlar veriyor.

Koridor boyunca ilerledikten sonra sesler duyacaksınız. Aşağıda Splicer’lar konuşuyor. Hemen sağ tarafınızda kırmızı tüpler var. Telekinetik gücünüzü kullanarak tüpleri Splicer’lerin üzerine yollayın. Aşağıya inince Kafeteryaya girin ve hemen sağa dönüp merdivenleri çıkın. Sesin geldiği tarafa yönelin. Alttan suyun geldiği kırık duvara yanaşıyoruz. Gördüğünüz gibi çarkların arasına sıkışmış metal bir boru var. Telekinetik gücünüzle metal boruyu çarkların arasından çıkarın. Açılan kapıdan devam edin. Sağ tarafta üzerinde palyaço resmini olduğu bir makine göreceksiniz.

Vending Machine: Belli bir para karşılığı, sağlık, Eve hypo, hack dart, drill fuel alabileceğiniz makineler. Hackleme yaparsanız fiyatlar düşecektir.
Switching Hub’dan devam edin. Big Sister karşınıza çıkacak ve gözden kaybolacak. Hemen sonrada Splicer saldırısı başlayacak. Kamerayı hackleyin ve Train Platform odasına gidin ve asansöre binerek yukarı kata çıkın. Yolunuzun üzerinde üç kırmızı lazer ışığı göreceksiniz. Lazerlerin başlıklarına yaklaşıp F tuşuna basın ve lazerleri devre dışı bırakın. Ryan Amusaments’den ilerleyin.

Sağdaki kapının yanında kontrol paneli var. Buraya basınca Tenenbaum ve Küçük Kızları göreceksiniz. Bundan sonra Splicerler taarruza geçecek. Bu alana girerken soldaki güvenlik kamerasına dikkat edin. Şimdi Ekspress’e binin ve kolu çekerek hareket ettirin.

TRAIN STATIONEkspress’ten inerek karşıdaki kabine gidin ve eşyaları alın. Ryan Amusaments yazan kapıdan ilerliyoruz. Bir süre ilerledikten sonra Vending Machina’nın yanında donmuş kütle gözümüze çarpacak. İçinde kullanabileceğimiz eşyalar var. Ama şimdilik alamıyoruz. Yeni bir Plasmid’imiz (Alev) olması gerekiyor. Buraya geri döneceğimizi belirterek yola devam ediyoruz. Security Monitoring Room’u geçince Weapon Station’a geliyoruz. Bu istasyonlar silahlarımızı güçlendirebileceğimiz (upgrade) özel yerler. Yalnız bu istasyonlar bir kullanımlık. O yüzden seçiminizi iyi yapın. Vita Chamber’i geçip merdivenden aşağı iniyoruz. Kapı kilitli bu yüzden kırık olan cam bölmeye gelin. Karşıda kapı kontrol paneli görüyoruz. Hackleme işlemini yapıp, kapıyı açıyoruz. Biraz ilerleyince tel örgülü alanın dışında Little Sister ve iki ceset görüyoruz. Sola dönün ve masanın üzerindeki bileti (ticket) alın.

Geri dönün ve Bayan Splicer’i öldürdükten sonra kırılan bölümden Machina Gun’ı alın. Tamamen geri gelip, Ekspress’in olduğu yerdeki Ticket Verification’ın (bilet doğrulama ünitesi) yanına gelip bileti tastiklettiriyoruz. Açılan kapıdan ilerleyin ve model kadının yanındaki masadan Sports Booost Tonic’ini alın. Yol boyu ilerleyip Eldorado Loung’a gidiyoruz. Splicer’i öldürüp Drill Power Tonic’ini alın. Eldorado’ya geldiğinizde etraftaki paraları ve eşyaları toplayın. Big Dady ve Little Sister karşınıza çıkacak. Burada yerdeki Security Bot’u aktive edin ve Big Dady ile savaşmaya başlayın. Kazanınca yerden Küçük Kızı alıyoruz.

Büyük salona gelin ve merdivenlerden aşağı inin. Journey of the Surface yazılı kapının önünde bir ceset var. B tuşuna basın (Gather Adam). Böylece Küçük Kız cesetten elindeki şırınga ile kan çekecek. Splicerler hücum edecek hepsini bertaraf ettikten sonra açılan kapıdan ilerliyoruz. Merdivenlerden aşağı inin ve Splicer’i öldürün. Rayları takip ederek yukarı çıkın. Rayları kapatan bariyerleri (sandıklar ve düz tahtalar) geçerek ilerleyin. Hemen sağ tarafta kırk bir duvar göreceksiniz. İçerideki Splicer’i öldürün ve yerde yatan takım elbiseli cesedin yanına gelin. Yine B tuşuna basıyoruz (Gather Adam). Bu kez aşırı kalabalık bir Splicer saldırısı başlayacak. Buraya gelmeden cephanelerinizi ve sağlığınızı doldursanız iyi olacak. Tüm Splicerler’i yok ettikten sonra ganimetleri toplayın ve oku takip ederek Vent’e ulaşın. Burada iki seçimden birini yapacaksınız. Ya iyi ya da kötü yolu seçeceksiniz, seçim sizin. ADAM puanları hanenize yazılacak.

Tekrar oku takip ederek Ride Maintenance Employees Only kapısından giriyoruz. Splicer’i öldürün ve Weapon Station’da silahlarınızdan birini upgrade edin. Giriş kapısına gelmeden sağ taraftaki duvarda çelik kasa göreceksiniz. Hackleyip içindekileri alın. En son kapıyı açacak olan Kontrol Panelini görüyoruz. Kolu indirin ve devam edin. Tamamen geri gelip Hall of the Future’a (Mavi Neon yazılı) girin. Buradaki Splicer’i öldürün ve tareti hackleyin. Gatherer’s Garden’e gelin ve yeni Plasmid’i (incinerate) alın. Alev saldırıları gerçekleştirebileceğiz. Health Upgrade ve yeni Tonic Eve Link’i de aldıktan sonra Big Sister’le karşılaşıyoruz. Belli bir süre kozlarımızı paylaştıktan sonra, yeniden kaçıp gözden kaybolacak. Ekspress’e kadar geri geleceğiz. Yoldan geçerken buz kütlesinin içindeki eşyaları ve paraları almayı unutmayın. Alev gönderip, kütleyi eriteceğiz. Şimdi Ekspress’in önüne geliyoruz ve beyaz kütleye alev gönderiyoruz. Ekspress’in karşısındaki kabine girip kolu çekiyoruz. Yolumuz açıldığına göre Ekspress’e binip devam edebiliriz.

PAUPER’S DROP
Karşıdaki kapıya gidin ve Kontrol Panelini hackleyin. Gene Bank makinesi göreceksiniz. Bu makinelerde Plasmid ve Tonicleri seçip aktif hale getiriyoruz. Şimdilik Tonic sayımız az olduğu için bölümler ilerledikçe kullanabileceğiz. Ayin yapan Splicer’leri görünce ateş açıp öldürün.

Yolunuza devam edin ve karşıda ki Fish Dinner’e girin. Yerde yatan cesedin yanındaki Shoot Gun’ı alın. Hemen sonra Splicer’ler üzerinize gelecek. Etrafta gezen Big Dady ve Little Sister’i göreceksiniz. Balık Lokantasının arkasında kamera var. Bu kamerayı hackledikten sonra Big Dady’yi kameranın olduğu alana çekin ve işini bitirin Küçük Kız için seçiminizi yaptıktan sonra Vent’e götürün ve ADAM puanları kazanın.

Big Sister: Daha önce karşılaştığımız bu yaratığı şimdi öldürebileceğiz (tamamen bitmiyorlar, arkası gelecek). Big Dady’ye yaptığımız gibi kameralı alana çekin. Lokantanın yan tarafında su birikintisi var. Bu alana çekip elektro şok verebilirsiniz. Big Sister ölünce üzerinden 40 ADAM puanı, First Aid Kit ve Dolar alabilirsiniz.
Fish Dinner’in üzerine çıkınca öncelikle tareti hackleyin. Meal-Time Frozen Dinner’s yazılı resmin arkasında yeni bir Tonic bulacaksınız. Üvenlik kamerasının karşısında bulunan Gatherer’s Garden’da ADAM puanlarınızı kullanabilirsiniz.

Sinclair Deluxe’den devam ediyoruz. Geri döneceğiz. Çıkmadan önce Vent’in yanındaki beyaz kapıdan girerseniz çelik kasa bulacaksınız. Okun yardımıyla King Pawn’a geliyoruz. Brute Splicer bize geçit vermiyor. Bu yeni Splicer diğerlerine göre dayanıklı, cüsseli ve güçlü. Dikkatli bir şekilde Brute Splicer’in işini bitirin ve Fontaine Clinics’e gidin. Şifre 0047. Merdivenlerden çıkarken Splicer saldıracak. Kırık geçitten ilerlerseniz Silah Güçlendirme (Weapon Station) ve Splicer’le karşılaştığınız yerde dolabın üzerinde Shorten Alarm Tonic’ini göreceksiniz. Bu Tonic seçili olursa alarmlar kısa süreliğine sizi görmüyor.

Vent’in karşısındaki ayin yapan Splicer’leri geçtikten sonra, kamerayı hackleyin. Aşağı inince buzdolabının arkasında açıklık var. Buradan aşağı inin. Eğer karşı taraftaki duvardan ilerlerseniz çelik kasa bulabilirsiniz. Aşağı inince kamera göreceksiniz. Kamera: Önceki oyundan aşina olduğumuz kamera ile resim çekme bu oyunda da kullanılmış. Splicer’leri, Boss’ları ve kayda değer anları yakalayıp çekince, size puan olarak yansıyor. Kazandığınız puan karşılığındaki bonusu ekranda görüyorsunuz.

Kamerayı alınca dışarıdaki Splicer’i çekin. Oku takip edin ve kamera ile Big Dady’yi çekin. Limbo Room’a (Jazz) geliyoruz. Yeni bir Plasmid olan Hypnotize bulacağız. Düşmanları bu Plasmid sayesinde kısa süreliğine hipnotize edebileceğiz. Bu alanı iyice tarayıp eşyaları aldıktan sonra dışarı çıkın. Hemen yan taraftaki merdivenlerden devam ediyoruz. Oku takip ederek Sinclair Deluxe’e gidin. Karşınıza kapalı bir yol çıkacak. Bu barikatı matkabınızı kullanarak yıkacaksınız. Yakıtınız biterse duvarda ki makineden tamamlayabilirsiniz. Splicerler’i devre dışı bıraktıktan sonra yukarı çıkın. Karanlık koridorda ilerliyoruz. 115 nolu odada çelik kasa var.

Oku takip ediyoruz. Kameralı odaya (etrafta Vent ve mumlar var) geldiğinizde okun ters yönünde sonuna kadar ilerleyin. Tareti hackleyin ve cesedin yanındaki Tonic’i (Frizing Drill) alın. Menünüzde bu tonic seçili olursa matkabınız dondurucu saldırı yapabilecek. Kameranın karşısındaki koridorda ilerliyoruz. 212 no’lu odanın kapısını kıran Brute Splicer’e hak ettiği dersi verin. 213 no’lu odaya girin ve hemen sola dönün. Dikkat edin odada taret var. Tareti ve çelik kasayı hackledikten sonra içindekileri alın.

212 no’lu odadan devam ediyoruz. Çökmüş olan taban tahtalarından yukarı çıkın. Koridora geldiğinizde karşınızda kamera göreceksiniz. Splicer’i öldürüp kamerayı hackleyin. 307 no’lu odaya girmemiz gerekiyor. Pembe odadaki masanın üzerindeki Tonic’i (Keen Observer). Ses kayıtlarını aldıktan sonra Dr Sofia Lamb’ın yırtık olan posterine yaklaşın ve F tuşuna basın. Karşınıza iki kırmızı düğme çıkacak. Bu düğmeler yandaki geçidi açıyor ve buradan devam ediyoruz. Şimdi yuvarlak pencereye gelip F tuşuna basıyoruz. Bu kez karşımıza Grace Holloway çıkacak. Konuşmalar bitince masanın üzerindeki anahtarı (Override Key) alın. Tamamen geri gelip en alt kata iniyoruz. Karşıdaki tareti hackledikten sonra Ekspress’e gidin ve anahtarı kullanarak bölümü bitirin.

SIREN ALLEY
Torpido ile isabet alınca kendimizi suyun içinde buluyoruz. Su altında ilerlerken solunuzda boruları göreceksiniz. Birisinin içinde 90 ADAM puanı var. Siren Alley’e girerek suyu tahliye edin. Splicerler Big Dady ile savaşa tutuşmuş. Fırsatını bulduğunuzda Big Dady’i öldürerek Little Sister’i kurtarın.

Arka tarafta Gatherer’s Garden bulacaksınız. Birikmiş ADAM puanlarınızı kullanabilirsiniz. Karşıdaki kapıya gidin ve Plasmid’i (Security Command) alın. Merdiveni çıkarak tareti hackleyin. Kapı Kontrol paneline şifre gerekiyor. Aşağıya inince Big Dady ve Little’ı görürseniz küçük kızı kurtarabilirsiniz. Oku takip ederek Pink The Pearl’e girin. Burada yeni bir silah olan Spear Gun bulacaksınız. Splicer’leri öldürüp üst kata çıkın.

Katı dikkatlice dolaşıp odaların içindeki eşyaları alın. Üst kata çıkarken önünüzün elektrikli Spear Gun okları ile kapatıldığını göreceksiniz. Telekinetik gücünüzü kullanarak yolunuzu açın. Burada dikkatli olun Spider Splicerler çok seri hareket ediyorlar. Kamerayı hackledikten sonra yandaki odaya girin. Son bölümdeki odaya gelin ve ses kaydını alın. Çelik kasayı da heckleyerek aşağı inin. Daha önce bizden kaçan Daniel Vales’le karşılaşacağız. İşini bitip şifreyi alın ve geri dönün ve şifreyi kullanarak kapıyı açın. Şifre 1919. Kapı tam açılmayacak ve etraf kararacak. Bu yeni bir Splicer saldırısı demek.

Hepsini öldürün ve kapı açılınca buradan devam edin. Plaza Hedone’a girdiğinizde sola dönün ve çift girişli dar aralığa girin. Altta Tonic (Vending Ekspert) bulacaksınız. Şimdi kameranın olduğu tarafa gidin ve kamerayı hackledikten sonra bu kapıdan ilerleyin. Oku takip ediyoruz.

Adet üzere Splicer’ler peşimizde. Bir süre sonra ses kaseti ekrana gelecek. Gene Bank’ın olduğu yerde bir oda var. Makinede Silahlarınızdan birini güçlendirebilirsiniz. Buradan çıkıp diğer kapıya gelince dikkatli olun. Can düşmanlarınız Splicer’ler gelecek. Bir süre sonra Security Bot ve Spider Splicer’le karşılaşacaksınız. Spider Splicer’i öldürün ve üzerindeki Anahtarı ( Pump Control Key) alın. Eleanor’un konuşması bitince etrafı sular basacak. Oku takip ederek Little Eden Plaza’ya gidin. Bulunduğumuz alan tamamen sularla kaplanacak. Etrafa dikkatli bakarsanız balık şeklinde olan ADAM’ları göreceksiniz. Suyu tahliye edince bölüm bitiyor.

DIONYSUS PARKDionysus Park’a geldik. Bir süre ilerledikten sonra Houndini Splicer ile karşılaşacağız. Vita Chamber’in karşısındaki su birikintisine çekip elektro şok vererek rahatlıkla öldürebilirsiniz. Bir süre ilerledikten sonra Splicer’ler saldırıya geçecek. To Train’e gelince tekrar saldırıya maruz kalıyoruz. Yön tabelalarının olduğu bölümde Splicer’ler konuşuyor.

Onları öldürün ve çelik kasayı hackleyin. İçindekileri aldıktan sonra Silah Upgrade yapabileceğiniz makine de duvarda sizi bekliyor. Bir sonraki odaya geldiğimiz zaman bölmeli yerde elle yapılmış güneş resmi göreceksiniz. Hemen önünde Launcher (Roketatar, bombaatar) bulacaksınız. Ekspress’in yanına gelince Stanley Pool’ü görüyoruz. Ekspress’in karşısındaki yerden devam ediyoruz.

Dionysus Park’ı geçtikten sonra The Promenade’ye geleceğiz. Seslerden de anlaşılacağı üzere Splice’ler burada dolaşıyor. J.Fisher Galery’ye giriyoruz. Burada karşımıza Big Dady çıkacak. Onu öldürüp Küçük Kızı kurtarıyoruz ve Vent’e götürüyoruz. Çita heykelinin arkasında Buz kütlesiyle kaplı kapıyı göreceksiniz. Alev saldırısı ile buzu eritin. Yalnız içeride dikkatli olun. Birçok kamera ve taret size geçit vermeyecek. Odanın sonunda Tonic (Hardy Machines) ve çelik kasa bulacaksınız. Şimdi sırasıyla Triton ve Restroom’a, oradan da Dames’e (Bayan WC) gelince Tonic şişesi bulacaksınız. Şimdi Theater’e gidiyoruz. Burada karşımıza Big Sister çıkacak, elimizde silahlarda olmadığı için bir hayli zorlanıyoruz. Splicerler’i de unutmayalım. Güç bela buradan kurtulup, atlıkarıncanın (hayvanlar at değil ama) olduğu yere geliyoruz. Buradan Lamb Garden’e girin. İçeride Little Sister ve Big Dady var. Kızı kurtardıktan sonra oku takip ederek bölüme başladığımız yere doğru geliyoruz. Eğer Big Dady ve Little Sister’ı bulamadıysanız burada görebilirsiniz. Kızı beslemek için yerde yatan cesedin yanına gelin ve B tuşuna basın. Üç küçük kız kurtardığınız zaman Ekspress’e geri dönün.

FONTAINE FUTURISTICSOku takip ederek ilerliyoruz. İki Splicer ile karşılaştıktan sonra Vent’in karşısındaki kapıdan içeri girin. Çekmeli çocuk arabasının üzerinde Tonic (Damage Research) bulacaksınız. Merdivenden inince Gil (Gilbert) Alexander ve Sinclair’in ses kayıtları ekrana gelecek. Flood Drain makinesinin yanına gidin ve F’e basarak içeri su doldurun. Diğer alana gelince suyu boşaltın. Fontaine Futuristics’e geldiğimizde yoğun bir Splicer saldırısı yaşanacak. Yukarı kata çıkın ve kapının solundaki Security Blo-Scan’a gelerek F tuşuna basın. Bir süre sonra yeni bir Prototip olan Alpha Series’in saldırısına maruz kalacağız. Big Dady’lere göre çok daha seri hareket ediyorlar. Tekrar yukarı çıkın ve açılan kapıdan içeri girin. Kameranın yanındaki ekrana gelin ve ekrandaki Gil Alexander’i izleyin. Yan taraftaki bölmeden ses kayıt cihazını alın. Resepsiyon tezgâhının arkasında çelik kasa ve First Aid Kit bulabilirsiniz.

Şimdi arka kısımdaki giriş duvarındaki ses algılayıcısının (Voice Activated Switch) yanına gelin. Ses kayıt cihazını aldığımız için, Agnus Dei sesini algılayan cihaz kapıyı açacak. Karşı taraftaki bölmeler açılıyor ve akabinde saldırılar gerçekleşiyor. Şimdi çeşitli noktalara yerleştirilmiş bomba düzeneklerini bulup etkisiz hale getirmemiz gerekiyor. Gatherer’s Garden’in arka tarafına giderek, sesi takip edin. Bot-Shutdown’a bağlanmış bombayı etkisiz hale getirin. Yukarı çıkın ve Security Bot’u ardından da Splicer’i yok edin. Frank Fontaine’e giriyoruz. Alpha’yı saf dışı bıraktıktan sonra, tabloya doğru yöneliyoruz. Sinyal sesini takip edin ve Bot-Shutdown’a bağlanmış bombayı etkisiz hale getirin. Yan taraftaki Marketing Administration’a girin. Sağ tarafa ilerleyin ve kapı kontrol paneline elektrik verin. Masanın üzerindeki Plasmid’i (Untable Teleport) alın. Gördüğünüz gibi aniden yok oldu. Bu odaya giriş yaptığınız kapının yakınında bulacaksınız. Tekrar kaybolacak.

Frank Fontaine’nin karşı tarafında yer alan kırık direğin üzerinde, oradan da kaybolup arka taraftaki koltuğun üzerinde bulacaksınız. Farklı görüntüler izleyeceksiniz ve kendinizi karanlık bir ortamda heykellerin arasında bulacaksınız. Buradan Tonic’i (Vending Ekspert 2) alın. Marketing Administration’a geri dönün. Bu kez diğer taraftaki kapıdan ilerleyin. Etrafta su dolu ve elektrik kaçağı var. Arızalı panelin yanına yaklaşın ve hackleyin. Karşıdaki bombayı etkisiz hale getirebilirsiniz.

Çıkış kapısına taret konulmuş dikkatli olun. Oku takip ediyoruz. Alt kata gelin ve biraz ilerledikten sonra kapıdan geçin. Sol tarafta şifre isteyen kapı göreceksiniz. Eğer Sürekli kaybolan Plasmid’i aldıysanız ekran görüntülerinde şifreyi göreceksiniz. Şifre 5254. Burada Careful Hacker 2 Tonic’i bulacaksınız.

Oku takip ederek Fontaine Futuristics’e geleceğiz. Splicerler ve Alpha’yı öldürüp bombayı imha edin. Oku takip ederek ses algılayıcısının yanına gelin ve F’e basın. Silahınızı güçlendireceğiniz makine de burada olacak. Gil Alexander’i dinledikten sonra Plasmid Laboratery’i aktive edin. Oku takip ederek su tahliye bölümüne geliyoruz. Bir müddet ilerlediktan sonra kırık zemine geleceksiniz. Buradan aşağıya inince yandaki merdiveni çıkarsanız ADAM bulacaksınız. Sular tahliye olunca, bir süre karanlıkta ilerleyeceğiz. Gil Alexander ekranda belirecek. Arızalı kontrol panelini aktive edin. Oku takip edin ve kontrol paneline basın. Elektrikler gelmiş olacak. Yukarı çıkınve Gene Bank’ın diğer tarafında ki ADAM In-Fused Plant’ı alın. Alpha Series’leri öldürün. Oku takip ederek Pacification Chamber’e gidiyoruz. Splicerler’i öldürün ve kamerayı hackleyin. Buradan diğer tarafa geçin. Hemen girişte sol tarafta ADAM In-Fused Plant’ı alın.

Kapılar kilitlenecek ve içeriye duman dolacak. Splicerler’i ve Alpha’yı yok ederek oku takip edin. Big Dady ve Küçük Kız’la karşılaşacaksınız. Kızı kurtarıp Vent’ götürün. Bu kez Big Sister gelecek dikkatli olun. Holding Cells’e gidiyoruz. Splicerleri öldürün. Big Dady ve Küçük Kız’la karşılaşacaksınız. Orta bölmeye girin ve ADAM In-Fused Plant’ı alın. Oku takip ederek yan tarafa geçin ve kırık olan yerden aşağıya inin. Çıkış’a (exit) yakın olan odanın içinde son ADAM In-Fused Plant’ı da alıp buradan çıkıyoruz. Yoğun bir saldırıyla karşılaşacağız, dikkatli olun. Daha sonra yukarı çıkıp kontrol panelinin (Genetic Sample Extraction) yanına gelin ve F’e basın. Aynı yerden Gil Genetics Key’i alın. Burada artık işimiz bitti, çıkışa gidiyoruz. Suda ilerlerken Fuel’e yaklaşın ve panele Gil Genetics Key’i kullanın. Diğer alana gelince sular boşalacak ve asansöre bineceğiz.

PERSEPHONE
Asansörle aşağı inip Persephone’a gideceğiz. Koridorda bir süre ilerledikten sonra solunuzda kalan duvarda Silah Upgrade makinesi olacak. Quarantine Area’ya geliyoruz. Kontrol paneline basınca Big Sister’lerin saldırısına uğrayacağız. Eleanor’u yatakta görüyoruz. Yani baba kızın buluşmasına şahit oluyoruz. Sofia Lamb ise başucunda. Ama trajedik bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Lamb Eleanor’u yastıkla boğacak ve biz müdahale edemeden bayılacağız. Little Sister yanımıza gelecek ve şırıngasını kullanacak.

Little Sister: Küçük Kızın Kontrolü bize geçince, harikulade hazırlanmış mekânlar göreceğiz. Vent’lerden geçiyoruz. Sofia Lamb’in arkasındaki kapı kontrol paneline gelin ve F’e basın. Merdivenleri çıkın, bir süre sonra kırmızı kapıdan geçeceksiniz. Yerdeki cesedin yanına gelin ve B tuşuna basarak ADAM kazanın. Bir süre ilerledikten sonra Big Sister kostümüyle karşılaşıyoruz. F’e basıp kostümü alın. Oku takip edin ve Big Sister Helmet’i alın. Yine oku takip ederek, Big Sister Silahını (Weapon) alıyoruz. Karantinalı bölmeye gelince F tuşuna basın. Eleanor kalkacak ve kostümü giyecek. O şimdi iyi tarafta olan bir Big Sister. Bizde yattığımız yerden kalkıp Eleanor’un verdiği Plasmid’i (Summon Eleanor) alacağız. Bu Plazmid’i düşmanlar üzerinde kullandığımız zaman, Eleanor (Big Sister) ortaya çıkacak ve bize yardımcı olacak. Eleanor kaybolunca Karantinalı kabine geleceğiz. Burada Brute Splicerler’in saldırısı başlayacak. Onların işini bitirdikten sonra Persephone Detendion Facility’den ilerleyin. Geçide gelince F’e basın

INNER PERSEPHONEEleanor’u takip ederek Main Docking Platform’un önüne geliyoruz. Geçit kapanıp Eleanor ortadan kaybolacak. Yukarı kata çıkın ve Splicerler’i öldürün. Holding’den devam ediyoruz. Camdan fırlamış olan cesedin olduğu yere gelin. Kontrol Panelini hackleyin ve kapıyı açın. Eğer elinizde Hack Dart yoksa giriş kısmının karşısında yer alan sütunun arkasında bir tane bulacaksınız. Oku takip ederek düğmeye basın (Prisoner Admittance). Konuşmalardan sonra oku takip ederek Cafeteria’ya gideceğiz. Burada saldıracaklar, öncelikle kamerayı hackleyin. Cafeteria’dan çıkıp merdivenlerden inin. Brute Splicer’i de geçtikten sonra kırık duvardan ilerleyin. Oku takip ederek şifre isteyen kapı paneline geleceğiz. Şifreyi bilmiyoruz. Block C’ye gidin. Kırık olan yerden geçerek, iple asılı cesedi bulmaya çalışın. Üzerinden şifreyi alacağız. Şimdi kapıya gelin ve 2673 rakamını girin.

Bundan sonra Sinclair Alpha Series olarak karşımıza çıkacak. Onub işini bitirince silahlarımıza kavuşmuş oluyoruz. Şifresini girdiğimiz odaya gelin. Burada Silah Güçlendirebileceğiniz makineyi göreceksiniz. Kontrol paneline gelin ve F’e basın. Eleanor yanımıza gelip kaybolacak. Oku takip ediyoruz. Yol boyu Splicer’ler ve Alpha Series’ler başımıza bela olmaya devam edecekler. Eleanor’un verdiği Plasmid’i kullanmanız size avantaj sağlayacaktır.

Şimdi oku takip ederek Pediatric Ward’a gireceğiz. Sağda cam bölmedeki butona basıyoruz. Oku takip ederek Infirmary’ye girin. Ward A’yı geçerek Ward B’ye gideceğiz. Merdivene çıkmadan düz ilerlerseniz koridorun sonunda taret göreceksiniz. Hackleyip arkasındaki camdan içeri girin ve Silahlarınızdan birini makinede güçlendirin. Şimdi merdiveni çıkıp devam edin.

SURGER’e girerken dikkatli olun içeride kameralar var. Pediatric Ward’a gidince yine saldırılarla karşılaşacağız. Oku takip ederek Eleanor’un yanına gelin. Duvardaki butona basın. Oku takip ederek Main Dockin Platform’a geri geleceğiz. Oldukça kalabalık saldıracaklar bu kez. Merdivenlerden çıkarak kontrol paneline gelin ve aktive edin. İçeriye sular dolmaya başlayacak. Şimdi Alpha Series’ler ve Brute Splicerler saldıracak. Başınızı kaldırıp tavandaki sarı bölgeye dikkat edin. O kısmı kırarak içeriye suların dolmasını sağlamalıyız. Merdivenleri çıkın ve en yakın noktaya gelin. Launcher kullanarak delik açın. Eleanor’un yanına gelip asansöre biniyoruz.

Eğer Little Sister’leri kurtarıp iyi yolu seçtiyseniz, Eleanor Annesini (Sofia Lamb) suyun içinden kurtarıyor ve oyunun sonunda Küçük Kızlarla birlikte suyun yüzeyinde mutlu bir tablo oluşturuyorlar. Küçük Kızları kurtarmayıp kötü yolu seçtiyseniz Eleanor Annesinin su yüzeyine çıkmasını engelliyor ve babasına (bize) şırınga enjekte ediyor. Etraf karanlık ve Eleanor su yüzeyinde sinsi gülücükler atıyor.

Şimdi oku takip ederek Pediatric Ward’a gireceğiz. Sağda cam bölmedeki butona basıyoruz. Oku takip ederek Infirmary’ye girin. Ward A’yı geçerek Ward B’ye gideceğiz. Merdivene çıkmadan düz ilerlerseniz koridorun sonunda taret göreceksiniz. Hackleyip arkasındaki camdan içeri girin ve Silahlarınızdan birini makinede güçlendirin. Şimdi merdiveni çıkıp devam edin.
SURGER’e girerken dikkatli olun içeride kameralar var. Pediatric Ward’a gidince yine saldırılarla karşılaşacağız. Oku takip ederek Eleanor’un yanına gelin. Duvardaki butona basın. Oku takip ederek Main Dockin Platform’a geri geleceğiz. Oldukça kalabalık saldıracaklar bu kez. Merdivenlerden çıkarak kontrol paneline gelin ve aktive edin. İçeriye sular dolmaya başlayacak. Şimdi Alpha Series’ler ve Brute Splicerler saldıracak. Başınızı kaldırıp tavandaki sarı bölgeye dikkat edin. O kısmı kırarak içeriye suların dolmasını sağlamalıyız. Merdivenleri çıkın ve en yakın noktaya gelin. Launcher kullanarak delik açın. Eleanor’un yanına gelip asansöre biniyoruz.

Eğer Little Sister’leri kurtarıp iyi yolu seçtiyseniz, Eleanor Annesini (Sofia Lamb) suyun içinden kurtarıyor ve oyunun sonunda Küçük Kızlarla birlikte suyun yüzeyinde mutlu bir tablo oluşturuyorlar.

Küçük Kızları kurtarmayıp kötü yolu seçtiyseniz Eleanor Annesinin su yüzeyine çıkmasını engelliyor ve babasına (bize) şırınga enjekte ediyor. Etraf karanlık ve Eleanor su yüzeyinde sinsi gülücükler atıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder